Länk till svenska-thai palör

Phuket
Hua Hin
*Hotell
-Navy phirom hotel
-Hilton
-Thipurai City
Krabi -Koh Lanta
-Ao nang

*Resturanger


2018

**Koh Lanta**

— Lanta Resort vid Long beach


Bilder från infarten till området, husen, sängen, ena sidan på stranden.
Lanta Resort gate Lanta Resort house

Lanta Resort bed Lanta Resort beach

Lanta Resort sunset

Det mesta stämmer lustigt nog på TUI´s egen sida.
Fräscht hotell enligt Europeiska mått,
+Nära till stranden och poolen, poolen är i mitten av området. Stranden ligger i direkt anslutning till hotellets område. +Fräscht boende och ordning på det mesta. +Stor barnpool +Barnvänligt, går även att få med sig barnvagn hyfsat enkelt.

-Frukosten är i minsta laget, kommer man efter 8:30, så är hälften slut och dom hinner inte fylla på i tid. Av dom bekanta sakerna är vid bröd och brunt bröd, ägg, och frukter. Sedan har dom wookade röror med kykling till frukost, samt någon form av korv som flyter omkring i ett bleck med vatten, samt kykling skinka som också ligger i ett vattenbad. Dom har bullar, muffins, amerikanska pankkakor och våfflor. Men dessa tar slut fort och dom fyller bara på med något tiotal åt gången. Bullarna lyckades jag inte under en veckas tid få smaka, slut slut. Kommer värt att tänka på att kommer man runt 9, så får man ibland vänta på att få ett bord.

Länk till hotellet Lanta resort hos TUI

Övrigt:
*MAT
Under vår vistelse som var ganska låg profilad, då det var riktig slöar semester. Så provade vi lite resturanger, dels hotellets egen som inte är så mycket att skryta om i alla fall vid vårat besök, sedan en som heter ThaiCAT som också är i Long Beach samt även några andra utmed stranden mest mat för pengarna fick vi på Suza Hut, Suza Hut är ett lite mer lagom stor resturang samt med trevlig och servicevänlig personal, detta ställe kändes lite mer hemma trevligt. Vi provade även några i Saladan som är “byn”, som nås med taxi eller tuktuk ca 5min från hotellet. Där hittade en en resturang vid namn Sala Lanta Resturant & Bar dom hade bland den bättre maten och med både bättre service och pris än flera av ställena.

*Market
-Pu Minimart
Rakt utanför hotellet finns en liten familje affär som heter Pu Minimart, där finns det mesta man kan behöva, glöm inte att ta av er skona när ni går in.
-Lanta market
I Sala dan, finna Lanta market, det är som en vanlig svensk mat affär, där finns allt möjligt.

**Övrigt
Vår son som är Överkänslig för Laktos har vi löst hyfsat enkelt för det finns mycket med soya.
Vi upptäckte att det finns ganska mycket saker som är märkta som Glutenfria, så det är ju bra.


**Au Nang**

—Peace Laguna Resort & Spa

Nästa ställe blev Ao Nang

+Här är “normal” American frukost. +Ligger i Ao Nang, så för dom som vill shoppa så är det bara att gå 2 min från rummet. Vår 13 åriga dotter tyckte det var mycket bra, för det är bara 5min att gå för att nå Starbucks och McDonnalds.

-Liten frukost resturang, kommer man efter 09::00 får man köa. -Låångt till stranden -Husen är 3 & 6 våningar höga och saknar hiss. Så har man barnvagn så gäller det att dra den upp och ner längst branta trappor. -Fick vänta över 2 timmar för att få rummet, dom var inne på att vi skulle vänta 3 timmar. Men detta sade jag var totalt oacceptabelt.
-