Hej! Du har förmodligen hittat hit för du undrar vad ODIS är för nått. Du kanske är Fd, KV verkstad, vanlig verkstad eller hemma pulare.
Vi börjar från början ODIS står för “Offboard Diagnostic Information System”

ODIS är det system som Auktoriserade och även “Fria/Märkes oberoende verkstäder” använder för att diagnostisera, läsa/radera felminnet på VAG bilar, koda styrdon och mycket mer. Har man varit VAG KV verkstad och använt VAS5051 eller dylikt. Så kommer man känna sig bekant med systemet.

En vanlig uppsättning av detta är att använda en vanlig dator, av nyare modell. Stor fördel är om det är en laptop. Internet åtkomst är ett krav. Användaren behöver inte vara “datatekniker” men att ha en bra datakunskap (läs; nörd) är den fördel så det är mycket uppdateringar och mjukvaru deltaljer man behöver ordna med för att hålla igång allt.

Sedan behövs någon form av interface, en vanlig dosa som Autocom CDP+ fungerar inte till detta. Det bör vara något som följer standarden “J2534 VCI”. Det finns massor olika. Siktar man på att bara jobba med VW så bör man köpa en VAS5054, VAS5055 eller VAS6154 Original från SVW. Kina kopior bör man akta sig för, då dessa skapar mycket problem.

Vill man förutom att jobba med VW/Audi/Skoda/Seat samt lite andra Premium märken. Då kan man använda Actia Passthru+ XS 2G, denna fungerar både med VAG och andra märken. Jag använder själva Actias på jobbet, då vi även har kunder som kör Ford och BMW. (Både Bosch och Autocom har även egna versioner, dock har jag inte sett någon som rekommenderar dessa.)

Actia Passthru

[Värt att notera är att om man är liten firma, så är det tungt att hålla igång mer avancerade diagnos funktioner. Detta blir också jobbigare ju fler märken man använder]

Det finns också företag som är specialiserade på diagnossystem för fordon, det går också att hyra in dessa både för att komma igång och att hålla system uppdaterade.

Har du kommit såhär långt och fortfarande är intresserad, så är det värt att veta att för att kunna göra vitkiga funktioner som att uppgradera styrdon eller koda nycklar, så behövs behörigheter till dom olika funktionerna. Dessa får man ansöka om på olika vägar för olika märken.

I VAG så får man skicka in ansökan för GeKo, med detta ska kopia på anställningsbevis finnas, utdrag från polisens brottsregister, kopia på id handlingt samt kundnummer hos SVW.


Varning: Från början av 2017 så fungerar inte alla funktioner i ODIS om man kör med Actia Passthru. Den senaste versionen av ODIS har vissa spärrade funktioner.